Dag 7 Hundsport

Haft fullt upp så inte hunnit skriva något tyvärr. Jaja iaf nu till Hundsport då.
 
Jag har tränat och provat på massa olika hundsporter. Jag har däremot inte tävlat särskilt mycket.
 
Lydnad har jag provat på mest med Jason och nu börjat lite med Bambi. Har inte haft någon annan hund som varit särskilt intresserad. Hoppas vi ska kunna starta i det med iaf Bambi i framtiden.
 
 
 
Sen har vi ju Rallylydnad. Har tävlat i det både med Tintin och nu Jason. Jason tycker det är lite konstigt och läskigt så vi jobbar på det. Tintin deltog jag bara en gång med innan sporten blev officiell. Tyvärr så drog han ju hela tiden och tillslut så rörde jag honom och vi blev därmed diskade. Domaren var dessutom rätt sur pga allt dragande.
 
Agility. Har bara tävlat en gång i blåbärsagility med Jason och ja det var ju lite för roligt. Jag tränade rätt mycket med Tintin och han älskade det och var otroligt duktig. Han klarade det mesta utan träning. Tyvärr blev det inte så mycket träning så vi skulle klara av att tävla då han helt plötsligt om jag inte hängde med i tempot kunde sticka från planen. Synd för han var duktig annars så lite mer träning så.
 
 
HtM och Freestyle. Lika bra att ta dessa ihop. Jag tränar för att kunna köra dessa med Jason. Jag hoppas kunna deputera i sommar. I vilken det får vi se. Ett HtM program finns klart ska bara lära in lite fler moment. Har en film där vi tränar in det lilla vi kan i programmet. Freestyle program är på gång med.
 
Apport. Är väl ingen sport men man kan ju tävla i jakt om man säger så. Tränade det mycket med Tintin då han älskade att bära omkring på saker. Har nu påbörjat med Bambi och Jason.
 
Personsök. Har bara kört med Jason och nej han gillar det inte. Är inget som helt intressant. Är det matte som är borta får man panik och svårt att söka ändå.
 
Viltspår. Det körde jag med Tintin en gång bara och han älskade att spåra men ansåg inte att klöven var något viktigt så han fortsatte förbi och försökte fortsätta hitta spåret. Jason däremot är mycket duktig och nöjer sig med att klöven är spårslutet.
 
Hundsporter såsom drag, bruk, IPO, rallymix. Har jag tyvärr inte provat. Rallymix och bruks hoppas jag iaf kunna prova på.
RSS 2.0