Utställning X 2

Förra helgen var vi på Hölö, Mörka bk på deras inofficiella utställning. Sambon skulle ställa ut både Bambi och Riki. Först ut var Bambi. Jag hade märkt redan innan dem gick in att domaren var snål med att dela ut hp så hade inga större förhoppningar. Så nej inget hp där inte. Trots det fick han ganska bra kritik.
Sen var det då Rikis tur och dem blev BIR med hp. Strax efter var det grupp och där blev dem femma av sex hundar. Lite förvånade blev vi då visa hundar som kom före knappt visa upp några rörelser utan att ägarna fick dra dem framåt. Men jaja ibland blir det så. Vi hade iaf tur med vädret.
 
Nu denna helgen var det då dags för en inoff på Nynäshamns bk. Det var molnigt när vi åkte så var lite rädd att det skulle börja regna men det höll sig som väl var. Vilja, Bambi och Riki skulle ställas. Domaren var colliesarna är dessutom exteriördomare för just collie.
Först var Bambi som var allt annat än medgörlig. Han var mer vild än tam om man säger så. Han var ensam i öppen klass och fick sitt hp. Sambon sa att det var ganska precis så han fick det men han var så söt så han fick det ändå. Juniorhanen fick med hp så dem fick in för att tävla om bästa hane med. Även där var domaren väldigt osäker men tillslut så kom Bambi tvåa. Han fäller ju väldigt mycket.
Sen var det Viljas tur. Gumman uppförde sig som vanligt helt underbart. Vi var två i vår klass så lite smått nervös var jag endå. Skillnaden mellan Vilja och den andra tiken var enorm. Vilja var som ett pälsmonster om man jämför.
Hörde mycket beröm från domaren att hon var mycket söt och dessutom hade extremt bra förbröst för att vara collie. Tror jag växte en hel cm när hon sa så.
 
Vilja tyckte det var lite obehagligt att springa framför en annan hund men det gick efter lite lockande. Jag måste hörts lång väg.
Så visade sig att vi blev bästa tik med hp. Skickade över hp rosetten till Rikis ägare som sprang och hjälpte mig och så var det bara in igen för att tävla mot bästa hanen.
 
Vi vann. Vilja blev BIR. Helt otroligt. Var helt överlycklig.
Blev en ganska lång väntan innan ras finalen. Samtidigt som jag skulle in där så skulle Patrik in med Riki i ringen bredvid.
Var ganska många i min gruppfinal men vissa av dem ville inte helt visa upp sig så jag hoppade iaf att få en rosett. Sen när domaren ropade upp oss som gruppvinnare trodde jag knappt mina öron. Gick tillbaka till tältet och fick massa beröm från en med bearded collie som satt vi ringside. Hon älskade Viljas päls.
Visade sig att i tältet sätt sambon med Riki som inte bara blivit BIR utan även han BIG 1. Kände att vi var tvungen att vänta på finalerna då ju.
 
Så vi väntade och väntade och väntade. Hade börjat bli smått kallt och Bambi som fick lämna över sin bur så Vilja skulle få vila hade lite små tråkigt. Som väl är var det ett gäng sheltietikar i tältet bredvid så han roade sig med att flirta med dem.
Jason förflyttade sig från knä till knä för att mysa och sova. Sen tigga lite godis med såklart.
Tillslut var det då dags. Alla tre domarna som varit där under dagen skulle bestämma vilka hundar som kom först. Dem gick först igenom alla hundar. Vilja var inte riktigt pigg på det utan var mycket trött så fick mata henne med köttbullar men fick henne ändå inte att stå riktigt bra. Riki som stod två hundar bakom mig var trött han med och tyckte inte om hunden före så vi hade inte sådär bra förutsättningar.
Så in i stora ringen och ställde upp oss. Jag räknade med att åka ut. Hörde whippeten framför oss ropas upp och sen en tibetansk spaniel. Sen sa dem långhårig collie. Gick som i trans till andra platsen helt salig. Första platsen tog en mycket fin flatte.
Blev tyvärr ingen jättefin bild för Vilja ville absolut inte så där vi dem där konstiga saker och framför massa publik.
Fick en hel hög fina priser och Vilja fick mängder av pussar från mig. Vår rasdomaren kom fram och hon ville verkligen veta vad Vilja hette och vad hon kom ifrån. Hon var väldigt förtjust i henne. Så stolt över min lilla tjej. Är hennes femte utställning bara. Det var ändå över 200 hundar där och vi var där i 8 timmar!!!
 
Vi var väldigt trötta när vi kom hem. Däckade totalt i soffan. Nu så fäller Vilja med i mängder. Lossnar stora tossar från henne så det var väl i rättan tid då. Så inga fler utställningar i år. Hade hoppats på mässan i december men hon lär säkert vara naken då.
Om två veckor då ska vi debutera i rallylydnad istället. Sambon som gått en kurs i rallylydnad nybörjare med Bambi ska debutera veckan efter. Sista kurstillfället hade dem en liten tävling och dem vann med 96p. Dem är grymt duktiga så lär säkert gå bra för dem med. Troligen bättre än för mig och Vilja. Blir hårdträning tills dess.
 
RSS 2.0