Löpande tik och två unga fertila hanhundar under samma tak

Jo nu har Vilja helt oväntat börjat löpa. Hon påbörjade ju ett löp i januari men avbröt löpet när vi åkte hem med henne till ägaren. Jason har till och från varit väldigt intresserad av henne så vi misstänkte att hon kanske haft något konstigt löp nu under våren.
Men så i tisdags så var vi på stadspromenad med Södertälje LKK och jag hade med både Jason och Vilja. Jason skulle vara i rumpan på henne HELA tiden. Han hade varit det någon dag innan men denna gången var han helt tokig. Kollade sedan på kvällen men inget blod men sen på morgonen så jo då var pappret blodigt. Bra att Jason förvarnade för Bambi visar ingenting. Han har nosat lite men Vilja vänder sig direkt och hugger efter honom. Då backar han som väl är. Blir väl annorlunda när hon väl är i höglöp. Idag har även Jason fattat att man kanske ska vänta och ta det lite lugnt innan hon på allvar tröttnar på uppvaktandet. Hon har varit riktigt hård mot honom idag.
 
Själv är jag väl inte helt överlycklig över det hela. Hon ska ju paras. Så hon missar vår semester och sen hade vi några rallylydnadstävlingar och utställningar vi tänkte åka på i aug, sep och blir inget med det heller. Vi hinner iaf med dem vi är anmälda till nu. Skönt säger jag. Blir svårt sen att lämna iväg henne om hon faktiskt blir dräktig. Såg så fram emot att ha henne med på semestern. Men jaja inget att göra åt.
 
Nu på söndag är det iaf Jason andra htm tävling för i år och med en löptik hemma så har jag väl inget direkt jättestora förväntningar. Vi har inte ens lyckats gå igenom hela programmet. Vet fortfarande inte om jag ska ändra mitten eller inte.
Sen om två veckor är det rallylydnadstävling på hemmaklubben och då är både Vilja och Jason anmälda. Vilja som då är i sluttampen på sitt löp kommer få starta sist. Hoppas det kommer funka ändå. Har aldrig tävlat med två hundar samma dag.
Sen veckan efter det är det en utställning som kallas Återträffen och är för oss som åker på samma utställningsträning. Där är Vilja och Bambi anmälda. Förra året så ställde jag ju Iris och vann då ganska stort över Bambi. Får se hur det går i år men vi är ganska säkra på att det kommer gå bättre för Vilja.
 
Vi har dessutom skaffat husvagn. Äntligen säger jag. Ska bli så skönt att slippa tältet i sommar. Är så otroligt trångt och man har lite ont efter två veckor kan jag säga. Sen kan ju Vilja hänga med om hon nu inte blir dräktig. Vi hade aldrig fått in tre hundar i tältet.
Husvagnen är en Hobby och ja det var väl ungefär det jag visste. Haha det är en bra storlek iaf. Lagom för två människor och tre hundar. Kaniner ska vara hos mina föräldrar i tre veckor.
 
Ny är den inte men den är i fin skick för sin ålder. Lite smått som behöver fixas invändigt bara. Fint inredd med så den verkar större än vad den egentligen är. Ser fram emot att åka runt med den i sommar.
RSS 2.0