Årets första utställning

Ja i lördags var vi då på årets första utställning. Det var en inofficiell i Sollentuna rackethall. Vilja hade bara några dagar tidigare börjat löpa så bestämde mig för att vi skulle försöka hålla oss undan och ha henne i bilen om vi skulle bli långvariga.
Iaf på vägen dit så svängde vi förbi Huddinge till kennel Callahorns och lämnade av Bambi och Jason och hämtade istället upp Zaffran som sambon skulle ställa. Zaffrans första utställning efter bara två ringträningar med sambon.
Vi kom dit ungefär en timme innan bedömningarna skulle börja och det var så skönt att bara kunna ta det lugnt och hinna äta lite frukost för min del. Vilja satt i buren och Zaffran satt mest och ville ha kel eller busade runt. Trodde hon skulle vara lite påverkad av den nya miljön men nej då hon tyckte detta var otroligt roligt. Härlig hund. Hon försökte leka igång Vilja men iom att hon löper så hon lite bitchig. Hon ville absolut inte hälsa på någon hund alls och framförallt inte leka.
Tillslut började iaf. Först bland colliesarna var två tikvalpar som var systrar. Har tyvärr inte riktigt koll på deras namn. Sen kom en hund som både jag och sambon beundrar väldigt. Callahorns Irish Storyteller eller Colin som han kallas. Han är en otroligt fin blue merle hane och denna pälsen han har är ju underbar. Han fick hp. Sen var det då Zaffrans tur och iom att hon är 9mån så gick hon i juniorklass och även hon fick hp.  Sen var det då Viljas tur och även hon fick hp.
 
Så i bästa tik blev det mig och sambon mot varandra. Sa till sambon på sista ringträningen att hamnar vi mot varandra så vinner Zaffran och visst hade jag rätt. Men deras kritik var väldigt bra båda två men Zaffran har kraftigare benstomme än vad Vilja har.
 
Mot Colin så vann Zaffran med så det var bara att vänta på gruppfinalen. Trodde Zaffran skulle vara lite trött efter att sprungit i ringen tre gånger men nej då. Hon höll på att leka med Bambis son Sam som var där på ringträning.
Men tillslut var det då gruppfinal. Hade inga stora förhoppningar med en unghund mot alla vuxna. Men jodå BIG-3 blev det. Duktiga tjej och duktig sambo. Inte alls illa för att vara första utställningen. Så vi får faktiskt låna henne igen. Närmare bestämt gubbängen i maj.  
Alla bilder är tagna av Mia Nordgren som jag måste åxo gratulera till fina resultat på sina otroligt söta taxar.
 
Men nu pga Vilja löper så kan hon ju inte vara med på sista kurstillfället som är på söndag. Instruktören sa att jag kan ta med någon av våra andra hundar eller så får jag låna hennes. Låna hennes vore himla roligt men känns som om det vore bättre att få hjälp med någon av grabbarna. Men vem. Velar hela tiden. Lutar mera åt att ta med Bambi pga Jason kommer nog knappast att vara tyst när de stora hundarna tränar och han kan jag inte ha i en bur. Men samtidigt så skulle han älska det och jag kanske skulle kunna få lite bra hjälp så vi kommer vidare.
Bambi är ju enklare att ha med för han kan vara i buren och jag tror inte han skulle skälla. Men samtidigt så känns det lite onödigt för jag kommer nog aldrig kunna tävla med honom och sambon är inte alls intresserad av lydnad. Bambi skulle kunna bli superduktig på lydnad men han är inte så intresserad av att jobba med mig om vi inte hemma.
Vet inte alls hur jag ska göra.
 
RSS 2.0