Debut i rallylydnad.

Förra måndagen så debuterade Bambi och jag i rallylydnad ihop. Han har gått fyra hela banor tidigare så jag var minst sagt nervös. Det var en inofficiell kvälltävling dessutom. Så när vi väl kom dit så regnade det och var väldigt mörkt och ja hela gräsmattan där banan var byggd var som en swimmingpool ungefär alltså helt vattenfylld. Min fästman sa att han tar Jason och går en promenad så får jag och Bambi klara oss själva. Förutom alla rallyekipage så hade dem även valpkurs på planen intill. Men Bambi tog det väldigt lugnt ändå. Visst lite gnäll och sådär såklart men mycket duktig.
Så jag tog och anmälde oss. Bambi vägrade ju gå in i klubbstugan så han fick vara bunden utanför. När jag väl kom tillbaka till bilen för att sätta in Bambi inför banvandring så var både fästman och tax tillbaka. Så jag fick tillslut sällskap ändå. Skönt.
Jag har aldrig gått en sån bana tidigare förutom sitt, stå samt sitt, ett steg, sitt, två steg osv så var det bara slalom och massa gående liksom. Jag blev lite orolig för hur det skulle gå. Bambi har ännu inte lärt sig gå fot ordentligt. Så mitt på denna blöta plan så värmde vi upp och tränade på för fulla muggar. Han har energi den hunden. Jason hade varit trött lagom tills vi skulle in på banan. Men jo Bambi körde på och satte sig trots det blöta. Själv hade jag totalt dyngsura skor och frös så fruktansvärt.
 
Det första Bambi gjorde när vi gick in på banan var att nosa och kolla in startskylten. Men jag fick honom rätt fint fot och även sitt och så körde vi. Tror det är första gången jag känt den känslan med en hund. Vi hamnade i vår egna lilla bubbla. Ja han var inte alltid helt med och var mycket nyfiken på skyltar och annat som stod på planen. Dum som jag var så körde jag som jag gör med Jason och har kort koppel så fick mycket minus där. Så när vi steg av planen så var jag helt tårögd av lycka. Så härligt.
Så var det dags att vänta bara. Jag hade råkat nudda Bambis nos och var lite rädd för att bli diskad och skrev det till alla som satt och väntade. Fem minuter senare hade en kompis lyckats få tag på poängen. 57!!! På våren debut. Helt otroligt. Det är dessutom mitt bästa någonsin och med en helt ny hund liksom. Så otroligt stolt.
Sen under prisutdelningen så var vi ungefär i mitt ungefär och det var först då min fästman fattade att det var rätt bra poäng ändå. Så jag är otroligt nöjd. Nästa gång blir officiellt.
 
 
 
Sen var ju tanken att vi skulle åkt på lydnad i helgen men på fredagen så kom jag hem med huvudvärk och helt slutkörd. Så alla planer för i helgen strök jag helt. Nu fick jag inte ta det så lugnt ändå men hade höstlov veckan efter så det gick.
 
Så på tisdagen var i igång igen. Klockan halv nio gick Bambi och jag hemifrån och kom hem först vid halv ett. Stackars Jason måste ju trott att vi glömt bort honom helt.
Bambi och jag var nämligen anmälda till en minikurs i freestyle/htm och instruktören var en kompis till mig. De var egentligen två kurser. En var nybörjade och en för mer vana. Hade gärna tagit Jason i den sista men hade ingenstans att ha honom medan jag körde Bambi så fick välja. Så fick bli Bambi trots att jag vet att Jason hade älskat detta. Vi var bara tre totalt med instruktören inräknad. Lite trist måste jag säga. Tog en himla tid att åka med. Hann med tre bussresor och en runda med tåg med. Så vi var rätt slut när vi väl kom hem.
Vi hann med fyra olika moment. Första var pallträning. Hemma kan Bambi det utan problem men ute på grusplanen så hade han lite problem. Behöver jobba mer på det. Andra var gå runt människan. Körde först med koppel och trasslade till det så fruktansvärt. Så tillslut så tog jag av det lite sådär smått osäker på om han skulle stanna eller inte. Jodå det gjorde han och han fattade alltihop väldigt snabbt. Stolt matte. Så resten av tiden var utan koppel utom under genomgångarna då. Då fick han vara kopplad vid staketet. Stolt matte där med för han var tyst mesta tiden.
Nummer tre var slalom som vi har haft massa problem med för han är så stor. Jo efter lite hjälp med att visa vart han skulle så gick det rätt bra med.
Sista momentet var snurra. Bambi kan det men inte ordet utan med rörelse till. Fick tipset att börja arbeta bort rörelse så han orden. Jag är sån tyvärr.
Så jag kan inte annat än att vara stolt över honom vår lilla collie kille. Så nu efter dessa veckor kan jag lite smått börja planera inför tävlingar och sånt nästa år. Kommer bli rätt fullt gissar jag på.
 
 
RSS 2.0