Äntligen är hon hemma igen!

Vilja började som sagt att löpa för tre veckor sedan. Efter en veckas löp så lämnade vi iväg henne till ägaren för parning. Då kunde hon även hålla koll på när hon skulle komma in i höglöp.
Efter att vi lämnat Vilja åkte vi direkt på htm tävling. Gick skit kan jag säga. Jason nosade sig igenom hela programmet. Inte bra att tävla med en löptik hemma helt enkelt.
 
Sedan dess har vi väntat och väntat på att höglöpet ska komma igång så vi till slut kan få hem vår lilla prinsessa.
En vecka gick utan något höglöp. Efter nästan en vecka till så började hon ställa upp sig men det var ingen hane som ville. Hon betedde sig heller inte helt rätt. Så igår alltså i söndags fick jag ett sms om att hon inte längre ställer upp sig så vi kunde hämta henne. Utan att blivit parad. Ni kan ju tänka er vilket liv det blev hemma på grabbarna. En löptik hemma hos oss. Så sedan igår har vi haft fullt upp. Grabbarna flirtar för fulla muggar medan Vilja säger ifrån. Bambi tar det riktigt lugnt och lyssnar på tillsägelserna. Jason däremot är helt galen. Mycket gnäll och blev inte mycket sömn inatt. Han är helt uppe i varv.
 
Dagen innan vi hämtade Vilja var vi dessutom på tävling. Rallylydnad med Jason på vår egna klubb i Södertälje. Vilja var med anmäld men hon var ju inte hemma då. Vår kompis Jozzan skulle även debutera med sin lilla klienspitz så hon och hennes två hundar hade sovit över hos oss. Lika roligt varje gång.
För det första så missuppfattade jag domaren så missade andra delen av banvandringen. Inte hela världen som väl är. Det var en varm dag så Jason låg mest och vilade sig i form innan vår tur. Vi gjorde ingen direkt uppvärmning heller utan vi stod mer eller mindre bara stilla tills vi fick gå in på planen. Det gick så otroligt bra. Fram till de två sista skyltarna. Det var sitt, stå och där hade Jason slagit på nosen så ja det gick inte alls. Fick honom att sätta sig men nja knappt. Sen var det sitt, spring och jag tror inte att han satte sig.
Men förövrigt så var jag grymt nöjd. Han hade fin kontakt för det mesta och gjorde vad jag bad honom om. Första hindret var dubbel slalom och kontakt hela tiden. Jag var så stolt. Fick 38p för matte drog på sig 3st fel övning. Gick fel i slalomet förvånandsvärt nog. Hade nog för bra koll på hunden och sedan på ett ställe skulle vi svänga vänster och då höll jag lite väl koll på Jason så gjorde tyvärr en halvhalt och då hann Jason sätta ner rumpan. Lydnadstränad som han är så går man fot så sätter man sig när matte stannar. Hur lite hon än stannar. Sedan näst sista skylten med. Hade vi sluppit dessa så hade vi nästan fått godkänt.
Vi är anmäld till en dubbel om två veckor. Hoppas alla hormoner hunnit gå ur huvudet.
 
Jozzan däremot gick det bra mycket bättre för. Hela 54p på debuten och hon har knappt tränat rally innan. Hon drog med på sig tre stycken fel övning så dem var nära.
 
Nästa gång säger jag bara. Nästa gång.
RSS 2.0