Rallylydnad i Flen

Nu tillslut kommer inlägget om Bambi rallylydnads debut i flen. Den gick sådär så har inte känt sånt sug över att skriva om det. Det hade kommit snö dagen innan och då blir Bambi väldigt nosig. Det gick ganska bra utanför planen men så fort vi kom in och alla hundarna som gått innan så det blev mycket nos tyvärr. Sen var det en mest gå bana utan massa sitt och ligg och sånt vilket gör att Bambi tycker det är tråkigt och gör massa annat han inte ska. Han klarade iaf alla slalom utan att välta några koner. Framsteg. Fick iaf 35p kvar. 
 
Nu på söndag är det vår andra tävling. Har knappt kunnat träna sedan förra tävlingen. Bambi är helt tokig just nu. Tikarna i husen runt om han precis löpt klart och sedan är vår Vilja på väg in i sitt löp. Svårt att koncentrera sig då. Får hoppas att han uppför sig så fort han kommer bort från allt.
 
Jason däremot har idag fått hänga med på agilityträning med en kompis och hennes två kleinspitz. Men kompis var så otroligt duktig medan Jason. Nja. Vi har inte tränat agility på länge för det är inte något vi tänkt satsa på men han har kunnat en hel del. Inget han visade idag kan jag säga. Var inte mycket som blev rätt där. Så tog och tränade endel heelwork och vissa rallylydnads moment och då gick det tusen gånger bättre. Duktig liten tax kille.
 
Vilja hon har gjort enorma framsteg. Är nästan så hon bitvis är lite väl kaxig ibland framförallt när Bambi är med. Som väl är så fattar Bambi nada. Hon har fått åka både tåg och buss utan problem. Lite läskigt var det minsanna men hon la sig tilllslut. Något man måste lära sig om man ska bo hos oss. Börjat lära in fot och ligg med och hon gör framsteg hela tiden. Belönar även när hon går på höger sida men lära in ord där blir senare. Hoppas ju kunna köra rally med henne med någon gång i framtiden.
 

Nu de närmaste veckorna lär det nog bli ganska mycket hund. Ska bli så otroligt roligt. Har vi tur blir det nog både utställning, rallylydnad, freestyle och heelwork. Får se om det blir en parning med i maj.
 
Kan även tilläga att min mamma har öppnat en blogg för dem som är intresserade av quiltning.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0